Neurologische klachten (hernia, kanaalstenose, cva,parkinson)

Neurologische klachten
Onder neurologische klachten valt bijvoorbeeld:
– Hernia (nek of onderrug)
Hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf die op een zenuw duwt. Door middel van oefeningen en je houding te corrigeren kun je ruimte maken voor de zenuw zodat de hernia terug kan trekken, en zo klachten kunnen verminderen tot verdwijnen.

– Kanaalstenose
Bij kanaalstenose, ook wel neurogene claudicatio genoemd, is de ruimte waar de zenuwen uitkomen verkleind. Door een holle rug wordt er dan meer druk op de zenuwen gezet waardoor er vaak staand en lopend pijn in de benen wordt gevoeld. Door middel van oefeningen en je houding te corrigeren kun je ruimte maken voor de zenuw waardoor de pijn in je benen verminderd tot verdwijnt.

– CVA (Hersenbloeding)
Na een CVA is het vooral belangrijk om weer opnieuw in beweging te komen, en je lijf zo goed mogelijk te blijven belasten. Door middel van oefeningen en houdingsadviezen kan de oefentherapeut hierbij helpen.

– De ziekte van Parkinson
Door de ziekte van Parkinson verandert de aansturing naar je lichaam. Je kunt je stijver voelen en moeite hebben met het inzetten van een beweging. Door middel van oefeningen en houdingscorrecties kun je leren hier mee om te gaan.

Hieronder een filmpje over een lumbale hernia: